Una platja a mil quilòmetres del mar

Deixa un comentari
illes, infrastructures, Llacs, natura, Paraguai, Sud Amèrica

La presa Yacyretá-Apipé es va construir el 1994 sobre el riu Paranà, a l’extrem sud del Paraguai i fent frontera amb l’Argentina. En el moment d’inundar les terres baixes del curs del Paranà es va formar un enorme pantà que van batejar com a Lago Yacyretá que, sense voler-ho, va veure aparèixer una sèrie d’illes. Una d’elles, degut a la forta erosió i els vents forts predominants, va acabar per a esdevenir una muntanya de sorra, una gran duna de trenta metres d’alt que ha esdevingut una de les meravelles del país. Rep el nom de dunes de San Cosme i Damián degut a que la població més propera té aquest nom dels sants germans sicilians.

Aquestes dunes són visitables malgrat no hi ha cap tipus d’infraestructura turística al seu voltant. A 400 km al sud d’Asunción, la població més propera és el poble costaner de San Cosme i Damián on, des del petit port, es pot agafar una embarcació que duu directe a una de les platges de les dunes. Apart de la diversitat faunística de la zona l’activitat recreativa és el reclam més important d’aquesta curiosa formació orogràfica. No cal dir que, a més, des de dalt de la duna més alta les vistes de l’entorn són espectaculars i, degut a que costa veure una de les ribes del llac, fa la sensació que un estroba enmig d’un mar. Les aigües dolces cristal·lines i les sorres daurades són l’hàbitat ideal per un turisme més que incipient, ja que és el país menys visitat del continent.

Tot sembla indicar que l’erosió que pateix les costes d’aquests antics turons és tan severa que es tem per la desaparició completa de les dunes en un temps encara indeterminat. Així doncs, si us passeu pel Paraguai no dubteu de visitar aquesta platja que se situa a mínim mil quilòmetres de l’oceà Atlàntic.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s