Viva Honduras! Viva Roatán!

Deixa un comentari
Amèrica Central, el Carib, Hondures, illes, Mar Carib, natura, Oceà Atlàntic, parcs naturals

Hondures és un dels països més pobres de tot l’hemisferi nord i on més crims s’hi cometen però, no per això, menys digne de ser visitat. Al contrari. Hondures ofereix un entorn natural envejable, una mica apartat del circuit dels grans huracans i amb un clima càlid i relativament humid envejable.

De fet, una de les destinacions hondurenyes que més s’han posat de moda aquests darrers anys són les illes de la Bahía, on Roatán és la més gran i, per tant, la que ofereix més activitats i llocs d’hospedatge. A 30 milles de la costa i a una hora de vol de Tegucigalpa, Roatán és una estreta illa de 60 km de llargada banyada pel mar Carib que és coneguda per les seves platges i les seves reserves submarines.

Aquesta illa va ser habitada ja pels maies i l’ètnia mesoamericana Pech abans que arribessin els conqueridors espanyols. Les illes van ser arrabassades pels anglesos nombroses vegades (els quals van portar africans provinents de les Caiman i altres illes) i, això es fa ben patent en molts dels seus topònims. De fet, encara ara l’anglès és una llengua que els més grans parlen amb fluidesa i la resta d’habitants estudien habitualment, la qual cosa fa que siguin pràcticament bilingües.

Aquesta illa està molt poc poblada i, en general, presenta un aspecte selvàtic, amb alçades més aviat baixes i molta vegetació. Als seus habitants se’ls anomena ‘Caracoles’, ja siguin negres, mestissos, blancs o caribenys. La capital és la població de Roatán, de 44.000 habitants i l’illa s’ha bolcat pel turisme per a poder subsistir. Actualment hi fan escala grans creuers que volten pel Carib i la infrestructura de l’illa s’ha adequat molt bé a aquesta activitat.

Existeixen alguns parcs marins i reserves al voltant de Roatán i el submarinisme en aigües profundes (d’aquí el topònim d’Hondures) és una de les activitats més habituals. També existeixen centres marins on poder interactuar, per exemple, amb dofins semisalvatges. Les seves aigües gaudeixen d’una claretat espectacular i alberguen un dels esculls coral·lins més grans del món. A més, és molt habitual trobar-se restes de naufragis, les quals són visitables en molts dels casos. Ara, si no us agraden les emocions fortes sempre podeu fer una remullada en la famosa platja de West End, una platja d’aigües cristal·lines i sorra blanca, o passejar pels nuclis urbans de West Bay, Puerto Francés o José Santos Guardiola.

Sabieu que fins al segle XX existien dues Hondures? Una era l’Hondures espanyola (l’actual) i l’altra era l’Hondures Britànica, que finalment va canviar el nom pel de Belize.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s