Quan el color vermell ho tenyeix tot

Deixa un comentari
curiositats, desert, deserts, fauna, fenòmens naturals, geología, Llacs, natura, parcs naturals, Perú, Sud Amèrica

Enmig de l’altiplà del Potosí (els mateixos departament i ciutat que tenen un carrer a la ciutat de Barcelona) quan Bolívia es va acabant i Xile començant, trobem la Laguna Colorada. Laguna Colorada, Sol de la Mañana, Orosmayo, Quetena Chico, Pukara de Lasana, Chuquicamata, San Francisco de Chiu Chiu… quants topònims espectaculars per a la vista i l’oïda…

Envoltat de parcs naturals, xilens i bolivians, i dins de la Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa, trobem aquest paisatge fascinant que ens transporta directament a un altre planeta sortit de qualsevol pel·lícula on hi perfectament hi aparegués l’Spok o Han Solo. Aquí hi plou molt poc i la temperatura varia més aviat discretament la qual cosa fa que les aigües poc profundes i saturades de sals minerals facin aparèixer gran quantitat d’algues, la majoria de color vermellós. Es dóna la circumstància que aquesta llacuna de 54 km2 està molt freqüentada per estols infinits de flamencs andins que hi busquen aliment. També hi trobem altres animals, com la guineu andina, però no en un nombre tan espectacular com els flamencs.

El paisatge de la llacuna envoltada de les muntanyes eixutes, marrons i blanques de la neu contrasten amb totes les tonalitats del marró i el vermell, que només queden trencats per les acumulacions discretes de bórax. Prop d’aquí trobem altres llacunes de colors diversos, com la Laguna Verde vigilada pel volcà Licancabur o també formacions rocoses singulars com la dels arbres de pedra, de 5 metres d’alçada aïllades enmig del desert de Siloli.

Es comenta que, el general espanyol Don José de San Martín, a l’arribar a les costes de la badia de la Independència de l’actual Perú va seure sota un arbre per a descansar i, al veure flamencs volant en direcció dels Andes, els seus colors blanc i vermell el va inspirar per a confeccionar el que seria la bandera d’aquell país. No sabem si és una llegenda o bé és realitat però, en qualsevol cas només demostra que els flamencs són una de les aus més espectaculars de la costa sudamericana i els deserts andins.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s