Corprenedor Snæfellsnes

Deixa un comentari
Europa, fenòmens naturals, fotografia, illes, Islàndia, natura, Oceà Atlàntic, parcs naturals

L’oncle de l’Axel, Lidenbrock, és professor de mineralogia britànic. Aquest erudit científic va rebre un manuscrit, amb mapa inclòs, que assenyalava l’entrada del centre de la Terra i el camí per a arribar-hi. Lidenbrock va decidir fer el viatge amb ajut del seu nebot, en Hans, un guia local, i Arne Saknussemm, un islandès que acabaria sent essencial per a acomplir aquesta meravellosa aventura.

El punt d’entrada a les entranyes de la Terra era, segons l’antic pergamí, dins el cràter d’un volcà islandès, l’Snæfellsjökull, situat en l’extrem de la península Snæfellsnes, a l’oest de l’illa. L’empresa acaba reixint i els nostres protagonistes, després de moltes aventures, acaben sortint per un altre volcà, en aquest cas per l’Stromboli.

Aquest és l’argument de la novel.la ‘Viatge al centre de la Terra’ de Jules Verne que, si no l’heu llegit encara, us recomanem de fer-ho fervorosament. Però, a més, l’interessant del cas és que el volcà Snæfellsjökull i la península d’Snæfellsnes existeixen en la realitat i es poden, òbviament, visitar. Us heu de traslladar fins a Islàndia, a 12o km al noroest de Reykyavik, on trobareu el que anomenen la Islàndia en miniatura ja que, en aquest reduït espai podem trobar una complil.lació de tots els paisatges islandesos.

Snæfellsnes és un dels volcans més populars de tot el país, amb 1446 metre d’alçada, on hi trobem una espectacular glacera al capdamunt, tot plegat declarat parc natural, un dels quatre que hi ha al país. El seu voltant hi ha petites viles pintoresques que bàsicament es dediquen a la pesca.

Aquí us deixem algunes fotos que la persona hongaresa Orsolya Karancz va fer en un dels seus viatges a Islàndia, durant setze dies buscant els millors racons d’Snæfellsnes. És ben bé que facis la foto que facis, a Islàndia no surten males fotos.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s