El palau on no viuen monarques

Deixa un comentari
arquitectura, art, artesania, Àsia, ciutats, Música, Orient Pròxim

Molts de nosaltres desconeixem en gran mesura la Península Aràbiga i, sobretot, països com Oman, el qual queda eclipsat, sobretot, pels poderosos Emirats Àrabs Units. Sembla que la cursa de construcció de megagratacels faci ombra a altres països no tan excèntrics ni embogits de la zona. I un d’aquests és el Sultanat d’Oman.

La seva capital, Muscat, no deixa de sorprendre a locals i foranis. Des de l’any 2011 la ciutat, i tot el país, gaudeix d’una joia arquitectònica excepcional, la Reial Òpera de Muscat, feta construir pel sultà Sultan Qaboos bin Said Al Said per tal d’apropar l’alta cultura internacional als seus súbdits i potenciar l’autòctona.

Dels mateixos arquitectes que van construir la impressionant Gran Mesquita d’Abu Dhabi, ara es despengen amb aquest edifici que serveix d’aparador, no només de la música, l’òpera o el teatre, sinó de la fina i delicada artesania del país. El seu exterior enlluerna gràcies al seu marbre blanc que cobreix un edifici de línies senzilles d’estil àrab però elegants que contrasten amb els fastuosos jardins sempre ben cuidats. A l’interior hi predomina la fusta i altres materials preciosos que confereixen un ambient càlid i confortable a un aforament de fins a 1.100 persones. Apart de ser temple de les arts escèniques, el complex alberga restaurants bastant luxosos i botigues d’artesania que, segurament, no trobarem als basars de qualsevol barriada de Muscat… o potser sí, però amb un preu unes quantes vegades diferent.

La primera obra que va estrenar la Reial Òpera de Muscat va ser Turandot, la qual es va mostrar a l’octubre de 2011 i que encapçalava el tenor espanyol Plácido Domingo, on s’hi va poder usar per primer cop un sistema multimèdia interactiu que té cada butaca del teatre.

Si teniu ocasió de visitar aquest país estrany i desconegut farieu bé de visitar aquest portentós edifici. No cal que hi aneu a veure o escoltar-hi res. També organitzen visites guiades cada matí de l’any.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s