La Florida més antiga és de St. Agustí

Deixa un comentari
arquitectura, Estats Units, història, natura, Nord Amèrica, Oceà Atlàntic, parcs naturals, pobles

Avui us proposem viatjar en el temps i l’espai. Tot alhora i de manera gratuïta. No direu pas que no és estimulant fer troballes com aquesta.

Preguntant-nos de quina seria la localitat més antiga de tots els Estats Units precolonials, és clar, vam topar-nos amb la bonica vila de St. Augustine, la localitat més antiga en el territori contigu dels Estats Units que els espanyols van fundar amb el nom de San Agustín el 1565. Es diu que aquest indret és el primer que els galeons espanyols, comandats per un tal almirall Pedro Menéndez de Avilés, van divisar i van tocar terra a finals d’agost d’aquell any. L’assentament va esdevenir la capital de la Florida fins al 1763 quan es va decidir que passés a Tallahassee i va prendre part activa en el conflicte bèl·lic entre britànics i espanyols en l’anomenada ‘guerra de l’orella de Jenkin’, amb la seva fortalesa com a protagonista principal.

Actualment, aquesta vila de 13.600 habitants és una destinació turística important, no tan sols per la seva història i la seva arquitectura i urbanisme antics, sinó per les seves descomunals platges i parcs naturals del litoral. El poble encara manté el seu entorn molt verge, amb aiguamolls, boscos i platges de dunes i estuaris com els que fan els rius San Sebastián i Matanzas. Els seus tranquils carrers del centre històric són una veritable delícia (amb St. George street com a via central) i estan batejats, en gran mesura, amb noms espanyols com Sanchez, Saragossa, Almeria o Granada o d’altres històrics d’origen anglès.

Tot i la seva mida modesta, St. Augustine concentra una gran quantitat de vestigis històrics remarcables d’eres diverses. De l’època espanyola destaquen el Castillo San Marcos, Fort Matanzas, l’hospital militar, el barri colonial, l’escola més antiga construïda de fusta, el cementiri de Tolomato o algunes mansions. De la britànica, i ja nordamericana, destaca l’edifici del King’s Bakery que avastia de pa les tropes britàniques de la zona, el far de St. Augustine, el pont del Lleons, algunes cases senyorials, esglésies i alguns hotels històrics.

Si res d’això us fa el pes i us agrada l’aire lliure, potser us interessarà saber que la localitat té diversos parcs naturals com ja hem dit, com el de l’Anastasia State Park, o platges infinites on relaxar-vos en aigües tropicals.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s