Tot comença a la mar Morta de Lícia

Deixa un comentari
Àsia, Civilitzacions antigues, esport, història, Mar Mediterrània, natura, Turquia

Homer ja esmentava l’existència de Lícia en l’extrem més oriental de la Mediterrània, un país que ha rebut diversos noms, depenent de l’època històrica i de qui parlava en cada moment. Segons algunes llegendes, dues tribus emparentades van ser sotmeses pels cretencs comandats per Sarpèdon, germà de Minos, que va acabar creant el regne amb el seu mateix nom. Els atenencs, amb Licos (fill de Pandíon i expulsat d’Àtica pel seu germà Egeu) al capdavant, també s’hi van instal·lar. Es diu que degut a l’amistat entre Sarpèdon i ell va fer que Sarpèdon canviés el nom del regne pel de Lícia, en honor a Licos.

En tot cas, aquesta terra de l’Àsia Menor que actualment pertany a Turquía és un dels indrets de la Terra més propers a la llar dels Déus grecs i, per fortuna, el tenim molt a prop de casa. Un dels llocs més coneguts d’aquesta zona (de la qual ja n’havíem parlat en alguna ocasió) és Ölüdeniz (literalment el Mar Mort) un petit poblet amb una mena de llacuna espectacular d’aigües absolutament tranquil·les que és coneguda pel nom comercial de ‘la Llacuna Blava’. Les seves aigües són cristal·lines i la seva sorra daurada, neta, on l’entorn està fortament protegit de cap febre destructora i urbanística. Aquesta part de la Costa Turquesa és una de les més conegudes i fotografiada de la Mediterrània on, apart d’haver-hi un resort on descansar i deixar-se acaronar per les aigües de l’Egeu, s’hi poden practicar algunes activitats esportives remarcables. El submarinisme i el parapent (des del mític Mont Babadağ) és una pràctica habitual però, gràcies al GR anomenat ‘el Camí Líci’, considerat un dels millors del món, milers de trescadors fan cap aquí per a caminar els seus espectaculars 540 km, d’Ölüdeniz fins a Geyikbayırı, prop d’Antalya. Durant el transcurs del camí el trescador pot contemplar, no només les increïbles vistes de la costa sinó els innombrables vestigis de civilitzacions antigues.

Cada any, a més, s’hi celebra la mítica  Ultramarató Lícia, una cursa de 240 km que s’acostuma a fer en menys d’una setmana.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s