Terrats on no s’hi estén la roba

Deixa un comentari
arquitectura, ciutats, curiositats, Estats Units, Nord Amèrica

L’any 1989 es va estrenar als cinemes la segona part de ‘Back to the Future’ on Marty McFly i el seu amic inventor Dr. Emmett “Doc” Brown viatgen al futur (el 2015!!) per a evitar que el fill de Mc Fly acabi a la presó. En aquesta pel·lícula apareixen algunes andròmines tecnològiques que, actualment, són realitat o properes a la realitat, com l’skate board levitador.

Però no us parlem de la pel·lícula pels ginys tecnològics que s’hi van predir sinó per una de les seves localitzacions: l’estadi dels Chicago Cubs de beisbol. Aquest estadi va aparèixer en la pel·lícula durant un partit que enfrontava els locals amb un equip de Miami en la World Series del 2015. Aquest estadi rep el nom de Wrigley Field i va ser construït el 1914 com a estadi dels Chicago Whales. El 1921, però, el magnat del xiclets William Wrigley Jr. va adquirir el Chicago Cubs (fundat amb aquest nom el 1903) i poc després el Cubs Park passaria a ser rebatejat amb el nom del fabricant de xiclets multimilionari. L’estadi (dels més antics del país) ha patit diverses modificacions durant la seva història centenària però, el que més salta a la vista als més distrets i atents és el fet que l’estadi té grades per al públic fora del seu recinte. Antigament, molts seguidors dels Cubs s’aplegaven en els blocs d’apartaments dels carrers Waveland i Sheffield per a fer barbacoes mentre veien gratuïtament el partit del seu equip. Aquest fet que es va transformar en una tradició va ser tolerat pel club fins al 1990 fins que els amos del edificis van decidir construir-hi grades i fer pagar aquells que vulguessin seguir el partit des d’allà. La cosa no va agradar el club que va fer construir murs de lona opaca per a tapar les vistes des d’aquests terrats i es va generar un conflicte que es va acabar amb un tracte entre el club i els amos dels pisos: les grades seguirien allà però una part de la recaptació (el 17%) havia d’anar directament al club. Actualment aquestes grades són part de l’estadi i es tracten com a tals, tot i que els seus seients no es comptabilitzen en el total de l’estadi.

Actualment, no només els terrats sinó gran part dels edificis estan destinats a rebre persones individuals o grups que volen veure els partits dels Cubs mentre fan una birra o directament una espectacular barbacoa. Si visiteu Chicago i us ve de gust visitar els Rooftops dels Cubs teniu temps, com a mínim, fins l’any 2023, quan venç el tracte entre els amos i el club.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s