The Tube

Deixa un comentari
Anglaterra, ciutats, Europa, infrastructures, Regne Unit

Qui s’hagi deixat caure per la ciutat de Londres (sí, aquella que per a pernoctar-hi ja et deixes uns quants sous) ha viatjat en alguna ocasió en metro. Eficient i ràpid… i segurament prou ben planificat, però ple com un ou en hores punta.

La xarxa de metro de Londres traspassa les fronteres pròpies de la ciutat i cobreix, en total, uns 402 kilometres, amb 270 estacions i 11 diferents línies. Es calcula que és la tercera xarxa de metro més llarga del món pel darrera de la de Shanghai i la de Beijin. S’ha de dir que la meitat de la xarxa, però, circula per la superfície però no pas pel centre de la ciutat.

El servei es va inaugurar l’any 1863 portant un parell de desenes de milers de persones en un dia. Actualment, però, dóna servei a 1.34 bilions de passatgers en un any.

 

Si teniu molt de temps per a badar en la vostra propera visita a Londres, no hi ha dubte que passejar-se per algunes de les seves estacions més properes al centre és una experiència que paga la pena. Apart de l’intrincada xarxa de túnnels, escales automàtiques, andanes, etc., moltes de les seves estacions gaudeixen d’una estètica notable, amb una destacada arquitectura, tot i que que cal evitar les hores de més afluència de públic ja que la sensació de claustrofòbia augmenta a índex d’asfíxia.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s