Værøy, quan les aus van foragitar els xais

1 comentari
Europa, illes, natura, Noruega, Oceà Atlàntic

Værøy és un municipi noruec perfectament delimitat perquè és una illa, una de les illes Lofoten. Una illa, per altra banda, on hi viuen escassos 800 humans però centenars de milers d’aus marines. Així doncs, per qui vulgui desconnectar de tantes vacances entre humans, guiris pul·lulant com zombis, terrasses plenes de cossos daurats al sol i olor de crema solar, aquesta illa és l’ideal. A no ser que no soporti la companyia dels ocells.

Ja n’hem parlat en alguna ocasió de les illes Lofoten, un paradís natural enmig del mar, davant la costa nord de Noruega, que semblen haver estat dissenyades per qualsevol deïtat nòrdica, amb els seus malls i destrals, les seves melenes al vent i molta mala llet acumulada. Una d’aquestes illes, de les més minúscules, se situa gairebé al final d’aquesta serralada muntanyosa mig enfonsada en l’oceà: Værøy. Aquí, hi destaca l’entorn natural, salvatge la majoria d’estones, però també plàcid i temperat pel corrent del Golf. Ideal per a poder dissenyar un niu elegant i comfortable i anar-ho col·locant un ou rere l’altre. Això és el que pensen moltes aus marines que s’han fet amb el territori i han foragitat gairebé qualsevol altra espècie animal… fins i tot sembla que ho hagin fet amb les ovelles, les quals s’han habituat molt bé a les illes Lofoten, on hi troben una herba especialment generosa i regada amb aigua salada, la qual cosa confereix a la seva llet i la seva carn un gust característic, únic.

Apart dels passejos que podem fer per l’illa i els banys en aigües gèlides que et maten o et fan més fort, l’illa t’ofereix vistes esplèndides sobre l’oceà i la calidesa d’un parell de poblets pràcticament aïllats del món, Nordland i Sørland, on poder gaudir d’un àpat calent i un beure que et fa connectar amb els Déus quan l’oratge es posa ferm i castigador.


One thought on “Værøy, quan les aus van foragitar els xais”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s