El mega hub d’Orient Mitjà

Deixa un comentari
Uncategorized

Madinat al-Hareer (la Ciutat de la Seda) és un monumental projecte endegat per les autoritats de Kuwait per tal de dinamitzar la zona del Golf Pèrsic mitjançant la creació d’un port gegantí i la seva adjacent ciutat que doni servei a tota la regió, connectant Àsia amb Europa i els Estats Units. La ciutat (que tindrà aproximadament uns 250 km2) s’està construint en el sud de l’illa més gran de Kuwait, Bubiyan, la qual és pràcticament desèrtica, està completament deshabitada i hi alberga una reserva natural d’aiguamolls.

El projecte ja s’està executant però es calcula que en total encara queden uns vint-i-dos anys per a considerar-lo enllestit. Quan arribi el moment, la ciutat de Madinat al-Hareer serà una ciutat de gratacels on el més alt serà la torre Burj Mubarak al-Kabir, de 1001 metres d’alçada i que, depén de com, esdevindrà l’edifici més alt del món. A més, la ciutat comptarà amb zones de duty-free, estadis esportius, seus d’universitats internacionals, un aeroport, un modern centre de negocis i noves tecnologies i una sèrie d’inacabables atraccions per a turistes, apart d’hotels i restaurants. Es calcula que més de 700.000 persones ocuparan la nova ciutat un cop acabada.

La construcció de la ciutat (aprovada definitivament el 2014) i tots els seus serveis estaran sufragats pel govern kuwaitià i empreses xineses i ja s’està construint el port i un megapont que unirà la ciutat de Kuwait i Madinat al-Hareer, el pont Jaber, d’un 23 km de llarg que es construirà sobre la badia de Kuwait i el qual facilitarà moltíssim la connexió de la nova ciutat amb la resta del país.

A més, si no fos poc, l’arquitectura i el mobiliari urbà estarà inspirada en la història àrab de les ‘Mil i una nits’, la qual cosa farà més peculiar aquest, ja de per sí peculiar projecte.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s