Mengem qualsevol cosa… però amb Tabasco

Deixa un comentari
curiositats, història, Nord Amèrica, Uncategorized

Avery Island és una illa interior enmig d’un immens territori pantanós, saladars i rius d’aigües lentes de l’estat de Louisiana, Estats Units de Nordamèrica. En el seu conjunt, aquesta petita illa és una veritable jungla on els caimans hi són molt habituals i l’espessor de la vegetació hi és acusada. Coneguda al segle XIX com a Île Petite Anse, aquesta illa va ser ocupada durant segles pels natius de la zona on n’explotaven grans jaciments de sal molt abans que arribessin els europeus. Encara ara, aquesta mina, està operativa.

La zona està relativament a prop de New Orleans però està molt poc poblada degut a la seva natura pantanosa. Tot i així, aquesta illa va ser comprada i ocupada pel nordamericà  John Craig Marsh per a muntar-hi una plantació de canya de sucre. Poc després, aquesta família es va unir ja per sempre amb el llinatge Avery que van posicionar-se amb la Confederació en la Guerra Civil Americana. Apart de canviar el nom a l’illa, la família va centrar-se en els negocis familiars durant i després la guerra. En acabat, l’empresari de Maryland Edmund McIlhenny es va casar amb una Avery  i va començar a plantar pebroteres d’on sortiria una salsa mundialment coneguda fins a l’actualitat: Tabasco Sauce. El 1868, McIlhenny va fundar l’empresa McIlhenny Company i va començar a comercialitzar la salsa de bitxo arreu dels Estats Units.

Actualment, l’illa encara alberga la primera fàbrica de Tabasco que segueix operativa i on s’hi munten activitats i tours turístics per totes les instal·lacions, també la mansió de la família i els seus gegants jardins tropicals. També s’hi pot visitar els camps de pebroteres, un museu i fins i tot un restaurant on s’hi poden degustar receptes amb les set varietats de Tabasco.

Si res d’això però no us acaba de convèncer, sempre podeu visitar les mines de sal o els voltants de l’illa, amb el perill de ser atacats per un caimà, però.

TABASCO


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s