El misteri que amaga Roopkund

Deixa un comentari
Àsia, curiositats, Muntanya, muntanyisme, religió

Molta gent potser ha visitant la India en alguna ocasió. Però el més segur és que no hagi trepitjat mai Uttarakhand, un dels estats de l’extrem nord del país, on l’Himalaia i les planures del Terai s’abracen de manera corprenedora.

Aquí, a uns 5,029 metres d’alcada, prop del conegut cim en forma de trident del Trishul, hi trobem un petit llac anomenat Roopkund, un petit llac d’unes desenes de metres i de dos metres de profunditat màxima que passaria desaparcebut si no fos que resulta ser una mena d’abocador de persones humanes. Des del segle XIX és coneguda l’existència de restes humanes en el seu fons, el qual queda lliure de glaç només un mes cada any, a l’estiu. És per això que molt el coneixen com el llac dels esquelets.

Però el misteri de l’existència de més de tres-cents cossos humans en el fons del llac rau en diversos factors. Primer, és el fet que aquesta zona no només està lluny de cap ruta comercial que travessa l’Himalaia sinó que no és coneix que mai hagi estat habitada. També perquè hi ha dues tipologies d’esquelets, uns de complexió prima i alta i d’altra tot el contrari. De fet, després d’aplicar proves amb radiocarboni s’ha determinat que més de la meitat dels individus són d’origen iranià. Val a dir que en una trentena de cossos encara s’hi ha observat carn enganxada als ossos, apart de diferents artefactes, joies i roba. Per últim, pel fet que la majoria de restes humanes trobades daten del segle IX aC.

Sigui com sigui, el cas és que cada cop hi ha més concurrència de trescadors i turistes prop la vora del llac la qual cosa ha fet que s’hagi detectat un espoli preocupant de les restes humanes. Els guiris agafen un òs i el fan servir de souvenir de la seva visita al llac. Mentre les autoritats intenten aturar aquesta mania un pèl sinistre, els científics segueixen estudiant el perquè d’aquest fenomen i la identitat de les restes humanes.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s