CARTOGRAFIES d’estiu: Rebel·lió al Pacífic

Deixa un comentari
diari ARA

A mil quatre-cents quilòmetres d’Austràlia, Norfolk és la més gran de les tres illes que formen l’arxipèlag, amb l’illa Phillip i l’illa Nepean


ecordo que de petit vaig veure a la tele de casa una reposició de la pel·lícula Rebel·lió a bord (1962), concretament l’escena en què la princesa tahitiana Maimiti atreu Marlon Brando darrere d’uns matolls per petonejar-se. Em va deixar corprès. Qui hagués pogut ser un d’aquells mariners anglesos que es van rebel·lar contra l’opressió i van decidir deixar-ho tot per viure al paradís dels mars del Sud, torrant-se a la platja i envoltats de noies polinèsies la resta de la seva vida. Tot va quedar en el meu imaginari infantil fins que, anys més tard, vaig descobrir que la història és certa i que va tenir un final feliç a l’illa de Norfolk, a Oceania.

Situada a mil quatre-cents quilòmetres d’Austràlia, que és l’estat al qual pertany, i a mil de Nova Zelanda, Norfolk és la més gran de les tres illes que formen l’arxipèlag, amb l’illa Phillip i l’illa Nepean.

Amb el seu clima subtropical de temperatures agradables tot l’any i la seva llunyania de la civilització sembla el lloc idíl·lic per retirar-se de tot i tothom. Si això encara no convenç, s’ha de dir que les poc més de 1.600 persones que hi habiten viuen en una harmonia bucòlica celebrant festivals culturals i consumint productes propis de la terra-la importació de fruita i verdura està prohibida- enmig de prats d’herba d’un verd perpetu. Però aquesta illa, digna de Pat el carter, no va tenir uns inicis fàcils. Els maoris la van fer servir…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s