CARTOGRAFIES d’estiu: Un retir de natura en estat pur a les Illes del Desert

Deixa un comentari
diari ARA

Sir Bani Yas, al marge dels atractius naturals i culturals indiscutibles, és remarcable també per un desenvolupament responsable amb el medi ambient


Ciutats de gratacels majestuosos, hotels luxosos, jardins fastuosos, barris en constant creixement, grues arreu, illes artificials i terres guanyades al mar fruit de l’arrauxada cursa per l’ostentació, companyies de petroli i gas, grans empreses multinacionals, població cosmopolita, tràfec urbà, xeics practicant la falconeria… Dubai, Abu Dhabi… ciutats costaneres però envoltades d’un desert eixut i inhòspit. Aquests són alguns dels ingredients que conformen els Emirats Àrabs Units (EAU), aquesta federació de monarquies del golf Pèrsic (i una petita franja costanera del golf d’Oman) amb la qual tothom sembla tenir negocis i bones relacions, però on també hi ha lloc per a la natura en estat pur i l’evasió total, lluny del brogit de les ciutats i la seva activitat frenètica.

Al llarg del litoral del golf Pèrsic dels EAU hi ha una sèrie d’illes anomenades Illes del Desert que pertanyen a l’emirat d’Abu Dhabi, el més gran de la federació amb diferència (ocupa el 87% de la superfície total), tot i que no el més poblat, honor que recau en l’emirat de Dubai. I parlant de dimensions, l’illa més gran d’aquest arxipèlag, i potser la més interessant de totes, és Sir Bani Yas. La majoria de les Illes del Desert són reserves d’aus i tortugues, absolutament verges i fortament protegides de qualsevol ingerència o activitat humana, però Sir Bani Yas, en canvi, és una illa fàcilment visitable. Fa 17 km de llarg per 9 d’ample en un total de 87 km. Es troba a 9 km de la costa i a 170 km de la capital, Abu Dhabi. Sir Bani Yas resulta ser un aflorament enorme de sal sorgit del sòl marí format fa uns quants milions d’anys i que conté un paradís paisatgístic protegit…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s