CARTOGRAFIES d’estiu: El país de les 333 illes

Deixa un comentari
diari ARA

A les Fiji sereu dels privilegiats que veureu despuntar el dia abans que gairebé qualsevol altra persona del món


Segur que molta gent ha sentit a parlar de les Fiji i en sabria dir alguna cosa. Aquest arxipèlag de l’oceà Pacífic amb nom de discoteca o xiringuito de platja (¿o és a al revés?) és un país petit (una mica més que Eslovènia, per posar un exemple proper) i, a més, molt fragmentat geogràficament, ja que consta aproximadament de 333 illes de superfícies ben diverses. De fet, no hi ha un consens clar pel que fa al seu nombre exacte, ja que la línia que separa el que es pot considerar una illa o un illot és molt fina. En el que sí que ens posarem d’acord -sense tenir en compte els més de 500 miniillots, atols, esculls i coses per l’estil-és que la majoria de les illes de Fiji són força petites.

Al contrari que alguns dels arxipèlags del Pacífic que no s’enlairen més d’uns pocs metres sobre el nivell del mar, i que per tant pateixen les severes conseqüències de la pujada del nivell dels oceans, Fiji és un arxipèlag muntanyós d’origen volcànic que s’eleva fins als més de 1.300 metres del mont Tomanivi, a Viti Levu. Viti Levu és el nom de l’illa més grossa del país, que té uns 900.000 habitants. Tres quartes parts de la població viu a Viti Levu, on hi ha la capital, Suva, i la segona ciutat de Fiji en nombre d’habitants, Lautoka. Aquí també trobem, esclar, l’aeroport internacional, el port principal, plantacions de canya de sucre -i les seves respectives plantes de processament- i la mina d’or de Vatukoula…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s