CARTOGRAFIES d’estiu: La veritat del tòpic

Deixa un comentari
diari ARA

Ens encaminem cap a Sicília, a la cacera de l’estereotip per antonomàsia d’aquesta illa, la Màfia


La cultura popular sempre ha posat etiquetes als països, les regions i fins i tot a algunes ciutats. Per influència de la literatura, les pel·lícules o vés a saber per quins set sous, aquests clixés s’han instal·lat en el nostre imaginari i, en moltes ocasions, quan viatgem, volem proves irrefutables que allò que es diu és veritat o, si no ho és, portar evidències contrastades a la tornada que demostrin que la massa estava equivocada.

Doncs bé, vet aquí que amb aquesta missió ens encaminem cap a Sicília, a la cacera de l’estereotip per antonomàsia d’aquesta illa, la Màfia. Per mirar de no errar el tret i revestits de tota la força de l’empirisme, sortim de Palerm cap al sud, a l’indret on el tòpic s’hauria de fer realitat, Corleone.

És inevitable que, quan apareixen els primers indicadors a peu de carretera, ens ressonin al cap els acords que Nino Rota va fer immortals a El padrí. De mica en mica ens sorprenem a nosaltres mateixos tirant la mandíbula endavant i gratant-nos per sota de la barbeta amb el revers de la mà. La veu se’ns torna afònica i anem repetint…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s