CARTOGRAFIES d’estiu: Castells i pobles de pedra a la terra de càtars

Deixa un comentari
diari ARA

Molts catalans coneixen l’Aude pel reclam de la proximitat i, sobretot, pel llegat místic dels càtars


El puig Carlit, a la comarca del Capcir, és el responsable d’abocar aigua (de manera més o menys ingent) torrentera avall, a la qual s’uneixen altres cursos menors fins a fer aparèixer el riu Aude. Després, durant 224 quilòmetres, l’aigua va vertebrant un territori on els castells i les abadies càtares hi són abundants i on la història va agermanar catalans i occitans en la idea de fraternitat molt abans que arribessin els francesos. Quillan, Limoux, Carcassona, Narbona, les aigües ja tranquil·les de l’Aude acaben barrejant-se amb la Mediterrània a Grau de Vendres, després d’haver regat boscos, hortes i vinyes.

Molts catalans coneixen l’Aude, en gran mesura, perquè ja fa uns anys l’organisme encarregat del turisme del departament va engegar una gran campanya perquè tothom s’hi acostés amb el reclam de la proximitat i, sobretot, pel llegat místic dels càtars. Déu ser per això que, pràcticament arreu, es pot trobar informació turística en la nostra llengua, per no parlar dels tècnics de turisme, els quals molts d’ells són capaços de dirigir-se a tu en un català més que correcte.

El paisatge de l’Aude és divers i amable, familiar per al visitant català, esquitxat de bonics pobles de pedra amagats a cavall dels Pirineus i la plana de Carcassona, en una terra ondulada on el bosc i els conreus en són protagonistes. Aquí és on el canal del Migdia, silenciós i discret, té l’inici, fent d’autopista vers l’Atlàntic per a embarcacions de lleure. De tota la regió la vall principal, la del Carcassonès…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s