CARTOGRAFIES d’estiu: Un francmaçó, el pare d’un caníbal i un ‘hippie’

Deixa un comentari
diari ARA

Parlar de mate, asado i tango es parlar, sí, efectivament, de l’Uruguai


 

Parlar de mate, asado i tango es parlar, sí, efectivament, de l’Uruguai. Bé, potser no tothom ho deu haver relacionat immediatament, i possiblement a algun argentí en aquest moment li estarà faltant l’aire per respirar. Com a mínim hem d’acceptar que existeix certa controvèrsia sobre el tema o això és el que ens diran quan visitem l’antiga Banda Oriental.

En el que els dos estats del Con Sud es posaran d’acord és que les platges uruguaianes han sigut i són destinació turística per als argentins ja des de finals del segle XIX. Aprofitant aquests mesos d’hivern (recordem que estem parlant d’un indret de l’hemisferi sud) farem un petit recorregut per tres espais d’esbarjo de la costa xarrua amb orígens ben diversos.

Conduint des de Montevideo cap a l’est, en un parell d’hores ens plantem en el que va ser el somni d’un dels personatges més rellevants de la història del país, Francisco Piria, un dels prohoms locals més famosos d’aquesta jove república, amb el permís de Luis Suárez, per descomptat. Burgès decimonònic de bigoti, perilla i rellotge de cadena a la butxaca de l’armilla del vestit, es va emmirallar en els balnearis europeus que va conèixer durant els seus viatges per construir, de zero, una localitat sencera dedicada al descans a la qual li va donar el seu nom, Piriapolis. Aquesta Marina d’Or amb classe es va bastir amb nombrosos edificis plens de luxes del Vell Continent…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s