CARTOGRAFIES d’estiu: A Tailàndia també hi ha paradisos

Deixa un comentari
Uncategorized

És a Tailàndia, entre el ja prou explotat Vietnam i la poc coneguda Birmània, que hi trobem un compendi de tots els espectaculars paisatges d’aquesta regió asiàtica


Quan un mira la península de la Indoxina des de les alçades sembla que prengui la forma del cap d’un elefant, circumscrit pel golf de Bengala i el mar del Sud de la Xina. I això és una casualitat ben escaient, sobretot tenint en compte que aquest animal hi és protagonista habitual. En conjunt, els estats que la formen comparteixen religió, el budisme, tret de Malàisia, on els habitants són majoritàriament musulmans. També comparteixen un passat colonial (de França i el Regne Unit), tret de Tailàndia, que mai va estar sota cap règim estranger. I és a Tailàndia, entre el ja prou explotat Vietnam i la poc coneguda Birmània, que hi trobem un compendi de tots els espectaculars paisatges d’aquesta regió asiàtica. I la costa tropical és excepcional.

Al bell mig del golf de Siam, al litoral de la regió de Surat Thani, hi ha un arxipèlag d’una vuitantena d’illes conegut amb el nom de Ko Samui. S’hi arriba en vaixell des del port de la ciutat costanera de Surat Thani o en avió, que aterra en un petit aeroport privat de la companyia Bangkok Airways amb estètica de centre comercial tropical a l’aire lliure. Després de passar el control de passaports fent cua en un petit però bastant luxós edifici sense parets i amb teulada de palla, habitualment és un taxi el que et porta al lloc que has triat prèviament per fer l’estada. Aquesta illa té ofertes per a totes les butxaques, des de les més humils a les més opulentes. Tanmateix els hotels mitjans a peu de platja són bastant assequibles als nostres estàndards i la veritat és que et sents envoltat de luxe i exotisme. Habitualment a les recepcions dels hotels…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s