CARTOGRAFIES d’estiu: Una cervesa freda al capdamunt del pas de Sani

Deixa un comentari
diari ARA

Hi ha evidències clares que el poble san ja vivia a l’àrea de l’enorme Parc Natural de Maloti-Drakensberg fa més de quatre mil anys


Hi ha evidències clares que el poble san ja vivia a l’àrea de l’enorme Parc Natural de Maloti-Drakensberg fa més de quatre mil anys. Aquest fet ha comportat que actualment tinguem la sort de poder gaudir del seu llegat cultural, sobretot, en forma de petròglifs. No debades, aquest poble va ser durant segles un dels més importants, diversos i actius de tota l’Àfrica del sud, abans que altres grups ètnics i colons europeus els anessin desplaçant i afeblint. Era una nació tan important que fins i tot els ocupants holandesos (els bòers) els van posar un nom concret, els boiximans.

Un dels llocs més espectaculars del territori san (i també zulu) és precisament aquí: el pas de Sani, una mena de coll de muntanya espectacular tant pel paisatge com pel patrimoni natural i cultural. Aquest pas, a 2.876 metres sobre l’oceà Índic, és la via de comunicació natural que connecta la província sud-africana de KwaZulu-Natal i el regne de Lesotho des de temps immemorials. La carretera inicia el seu recorregut a la localitat sud-africana d’Underberg, situada ja a una altura de 1.904 metres, als peus de la regió de la Drakensberg, batejada així pels holandesos a causa segurament de la natura escarpada dels seus cims, ben bé com l’esquena d’un drac. Aquí hi ha nombroses empreses de guies que, per un preu assequible, et pugen i baixen en vehicle 4 x 4. La legislació del país no preveu la possibilitat de fer el pas amb un vehicle convencional i, a més, potencia que es faci sempre amb un guia experimentat. Això és així perquè molts vehicles no han pogut superar els forts pendents i l’estat lamentable de la pista i han acabat estimbant-se muntanya avall. La pista que porta a Sani és tremendament perillosa i només apta per a animals quadrúpedes mancats de consciència, muntanyencs intrèpids, ciclistes experts i conductors inconscients…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s