CARTOGRAFIES d’estiu: Anglaterra: Tan Hill i els udols de High Cup Nick

Deixa un comentari
diari ARA

Els Penins amaguen racons dignes dels llibres de ‘Harry Potter’ o ‘El Senyor dels Anells’


Anglaterra és un d’aquells països que, en general, passen una mica desapercebuts ja que queden parcialment eclipsats per la seva mastodòntica capital. I des del punt de vista paisatgístic, aquesta afirmació sembla una evidència. Tothom parla de les extensions dels Països Baixos, les belles vinyes de la Borgonya o les escarpades muntanyes de les Dolomites. Però el paisatge d’Anglaterra sempre queda una mica al marge d’aquestes consideracions estètiques de manera totalment injusta, val a dir.

Un dels llocs poc coneguts del país és la remarcable serralada dels Penins, situada a la part central d’Anglaterra i que s’estén de sud a nord, com una columna vertebral granítica, amb una altura més aviat discreta i arrodonida per l’acció de l’última glaciació. Aquest conjunt muntanyós amable amaga racons dignes de ser l’escenari de qualsevol llibre de Harry Potter o El senyor dels Anells. Cims amables encatifats d’herba, petites construccions industrials o ramaderes de pedra, ponts naturals i rierols ufanosos, poblets perfectes i boscos frondosos… el camí pels Penins ens mostra el bo i millor del patrimoni paisatgístic d’Anglaterra. Els romans, i abans d’ells els pobles celtes, ja havien traçat vies de comunicació i transhumància per tota la serralada, una xarxa de camins que unien i vertebraven el territori, de la costa sud a les Highlands escoceses i de la costa est a l’oest. L’entorn d’aquestes muntanyes pren matisos màgics i èpics que acaben inspirant innombrables mites i llegendes, com en el cas de…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s