CARTOGRAFIES d’estiu: Minut u del Llunyà Oest

Deixa un comentari
diari ARA

Astoria segueix sent un poble petit, de deu mil habitants repartits de manera espaiosa, envoltat de densos boscos i situat en l’estuari d’un dels rius més grans i actius d’aquesta banda de les Rocalloses


Sloth, el personatge una mica monstruós però simpàtic que apareixia a la pel·lícula The Goonies, segurament desconeixia la importància que va tenir l’expedició encapçalada pels exploradors Lewis i Clark el 1804. Aquests, esperonats per l’aleshores president Thomas Jefferson, van capitanejar la més èpica de les expedicions que van ajudar a eixamplar definitivament el territori dels Estats Units fins al Pacífic. Amb la pressió dels britànics pel nord i els espanyols pel sud, però amb els francesos neutralitzats després de comprar-los els territoris de Lousiana, Jefferson va creure prioritari explorar les noves adquisicions i obrir una ruta cap a l’oest, establint-hi el control. Lewis i Clark van sortir de la ciutat de St. Louis, banyada pels rius Mississipí i Missouri, que va servir de punt de partida de la conquesta del desconegut oest. El camí va ser d’un any i mig ben distret, i no hi van faltar tot tipus de dificultats, disputes amb els pobles nadius i una feina ingent de recopilació de dades científiques. El 7 de novembre, després de resseguir el riu Columbia fins a prop de la seva desembocadura, Clark va poder veure l’oceà i hi va fer construir Fort Clatsop, que poc després esdevindria la primera població permanent de l’oest americà, Astoria.

Actualment Astoria segueix sent un poble petit, de deu mil habitants repartits de manera espaiosa, envoltat de densos boscos i situat en l’estuari d’un dels rius més grans i actius d’aquesta banda de les Rocalloses. Va ser fundada just al costat del Fort Clatsop…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s