CARTOGRAFIES d’estiu: La Ròca Blanca de les Landes

Deixa un comentari
diari ARA

Per a molts catalans, el sud de França encara és un territori força desconegut


Per a molts catalans, el sud de França encara és un territori força desconegut. Aquí és on ens adonem que una línia fronterera sí que és important en la construcció d’un imaginari col·lectiu. Un exemple és la ratlla que de manera arbitrària va dividir Catalunya entre França i Espanya amb la signatura del Tractat dels Pirineus el 1659. Amb el temps, catalans d’una banda i de l’altra es van anar oblidant els uns dels altres fins a esdevenir gairebé estranys. I ja no parlem del que va passar entre catalans i occitans. Això, però, d’un temps ençà, ho va modificant el turisme d’una manera certament discreta.

Però si el sud de França (o, més concretament, Occitània) és força desconegut per a molts catalans, la seva zona atlàntica potser ho és encara més. I val a dir que aquesta regió és una de les més interessants de totes per, sobretot, el seu paisatge i la seva singularitat cultural. La joia de la corona és la Gascunya, a la qual pertany la Vall d’Aran, una regió que comprèn la riba sud de l’estuari de la Gironda (la confluència dels rius Garona i Dordonha), l’oceà Atlàntic i els Prepirineus. En aquest triangle rectangle al nord de la localitat de Baiona, banyat per la costa d’Argent i Bordeus…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s