CARTOGRAFIES d’estiu: Santa Helena i Napoleó

Deixa un comentari
diari ARA

Abans que s’obrís al trànsit el canal de Suez, l’illa de Santa Helena era parada obligada per a qualsevol vaixell que fes ruta des d’Àsia cap a Europa


Abans que s’obrís al trànsit el canal de Suez, l’illa de Santa Helena era parada obligada per a qualsevol vaixell que fes ruta des d’Àsia cap a Europa. La circumnavegació de l’Àfrica era una aventura perillosa i pesada, i Santa Helena esdevenia un trencament de setmanes (si no mesos) de navegació feixuga. Una veritable alenada d’aire fresc per a les tripulacions.

Aquesta illa volcànica, de les més remotes del planeta, se situa enmig de l’Atlàntic, a prop del tròpic de Capricorn i sobre la dorsal atlàntica. El riu Cunene, que fa de línia fronterera entre Namíbia i Angola, queda perpendicular a l’illa, a gairebé dos mil quilòmetres de distància. Per l’altra banda, les costes del Brasil encara són més remotes: el doble de distància en sentit contrari. Aquesta petita illa de poc més de quatre mil habitants i habitualment coberta de boira va ser descoberta per navegants portuguesos ara farà cinc-cents anys, tot i que també era freqüentada per holandesos i britànics. Aquests últims hi van veure un interès estratègic i la Companyia Britànica de les Índies Orientals…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s