CARTOGRAFIES d’estiu: De quan Llao i Skell es van enfrontar… a Oregon

1 comentari
diari ARA

La imatge imponent del Crater Lake ens fa pensar que algun dia aquesta va ser la llar dels déus


Crater Lake és, segurament, el lloc més impressionant de l’estat d’Oregon. Aquest peculiar llac i el seu entorn es mostra salvatge, descomunal, i ens fa sentir molt insignificants. Arribar-hi des del sud, per carreteres plenes de viaranys i sense gairebé traces de civilització, és una experiència que ja de per si val la pena viure.

El camí des de Califòrnia cap al Crater Lake ressegueix la serralada de les Cascades, mil quilòmetres de volcans i glaceres que arriben fins a la Colúmbia Britànica, al Canadà. Reading és l’última ciutat que trobarem en el nostre camí abans de deixar Califòrnia i endinsar-nos a Oregon. Abans, però, ens toparem amb l’impressionant Mount Shasta, un altre volcà descomunal, sagrat per als natius des de fa milers d’anys, que actualment està adormit. Val a dir que el caràcter sagrat del volcà s’ha anat deteriorant amb el temps fins al punt que, des dels anys 70, els voltants del llac reben la visita incansable d’un nombre ingent de sectaris, hippies new age i investigadors atrets pels suposats fenòmens paranormals de la zona. La carretera en direcció al Crater Lake és bona i no està gaire transitada. A partir d’ara la vegetació agafarà tot el protagonisme, juntament amb l’orografia. Pujant per la part meridional de les Cascades…

més

One thought on “CARTOGRAFIES d’estiu: De quan Llao i Skell es van enfrontar… a Oregon”

  1. Pingback: El volcà Matryoshka | CARTOGRAFIESignotes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s