CARTOGRAFIES d’estiu: L’illa de Lantau o l’altra Hong Kong

Deixa un comentari
diari ARA

Lantau és l’illa més gran de Hong Kong i se situa a l’extrem oest del seu territori


Sobrevolant Hong Kong, just abans d’aterrar, ja prens consciència que aquesta antiga colònia britànica en realitat és un arxipèlag. Un arxipèlag i els seus nous territoris, una llenca de terra continental que va permetre augmentar el sòl edificable perquè la ciutat s’estengués. I de tots aquests territoris n’hi ha dos que són gairebé antagònics. D’una banda, la tradicional i massificada illa de Hong Kong que tots coneixem (la del pic Victòria i la massificació de gratacels) i, de l’altra, l’illa de Lantau, tan desconeguda com verge.

Lantau és l’illa més gran de Hong Kong i se situa a l’extrem oest del seu territori. Fins a l’estiu del 1998 aquesta illa era un paratge verge, amb algun poblet costaner i amb un interior selvàtic esquitxat amb temples budistes. Però aquell any es va inaugurar el nou aeroport internacional de Hong Kong, el de Chek Lap Kok. Aquesta infraestructura faraònica va ser construïda per substituir el fins aleshores aeroport de Hong Kong, l’antic Kai Tak, que havia quedat envoltat de ciutat i resultava obsolet i perillós. El nou, dissenyat per Norman Foster, es va construir en una illa artificial just enganxada a Lantau…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s