CARTOGRAFIES d’estiu: Gibraltar no és només una roca

Deixa un comentari
diari ARA

Mereix una visita. Per la seva peculiaritat política i geogràfica, pel seu entorn natural, per la seva història o simplement per prendre’t una bona Pale Ale amb ‘pescaíto frito’


Visitar Gibraltar és una d’aquelles coses que comporten una dosi doble de morbo. D’una banda, es tracta d’un accident geogràfic singular (un immens roc massís en un extrem del Mediterrani) i, de l’altra, és una colònia britànica situada a la península Ibèrica, davant les costes de l’Àfrica. Per cert: encara ara molts gibraltarenys recorden la visita de John Lennon i Yoko Ono, que hi van passar la seva exòtica lluna de mel ara fa unes dècades.

L’avantsala de Gibraltar és la Línea de la Concepción, antiga plaça militar que servia per mantenir a ratlla els interessos britànics a la zona. Es nota que aquesta població andalusa s’ha anat construint amb la mirada posada sempre en Gibraltar, cosa que es fa palesa simplement llegint les pintades de les parets que la reclamen espanyola o en la nacionalitat de molts treballadors del penyal. Aquí encara es viu una mena de guerra freda casolana, càlida pel clima i amb una forta olor de fritura.

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s