CARTOGRAFIES d’estiu: Hotel Okura

Deixa un comentari
diari ARA

Viatjar al Japó és com anar a un altre planeta amb una realitat diferent de la nostra


Des de Honolulu estant és bastant fàcil arribar a Tòquio. Uns 700 $ i unes 8 hores d’oceà Pacífic. Encara amb el gust a la boca de l’últim porc fumat que he pres per sopar avui en un antre de hawaians de Chinatown, només penso, inquiet, en ones radioactives invisibles de Fukushima sumades a la radiació a què un viatger d’avió està exposat. La meva preocupació immediata és arribar amb salut.

No hi he estat mai, al Japó. Tinc un amic que hi viu i, de vegades, me’n parla. Sobretot del caràcter eixut i ferri dels japonesos i la importància de l’honor i la tradició. En canvi, jo penso en bombes atòmiques i en la invenció del Walkman, de quan en Masaru Ibuka, fundador de Sony, va encarregar a un dels seus enginyers dissenyar un estri amb el qual poder escoltar òpera mentre feia un trajecte similar al que jo feia ara.

En el periple de fer la volta al món en 40 dies…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s