CARTOGRAFIES d’estiu: La Venècia de Lil·liput

Deixa un comentari
diari ARA

Sembla mentida que la ciutat de Friburg, la tranquil·la porta de la Selva Negra, hagi patit tants bombardejos durant la seva història


Sembla mentida que la ciutat de Friburg, la tranquil·la porta de la Selva Negra, hagi patit tants bombardejos durant la seva història. Els francesos, per exemple, la van bombardejar diverses vegades durant la Guerra dels Trenta Anys i la Primera Guerra Mundial. Però és que fins i tot els mateixos alemanys la van bombardejar per error en la Segona.

Des de les altures de la muntanya urbana que és l’Schlossberg, que proporciona una visió privilegiada de tota la ciutat, ja podem copsar la natura d’aquesta petita població, situada mitja a la plana de l’alt Rin i l’altra mitja sobre els primers contraforts de la Selva Negra. La ciutat és bonica a la vista, neta i oberta al visitant, envoltada del verd clar dels camps i prats i del verd intens dels frondosos boscos. La seva situació geogràfica fa que Friburg sigui una de les ciutats més assolellades i càlides de tot Alemanya. Això, i la forta consciència ecològica…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s