CARTOGRAFIES d’estiu: Rere les passes del Robin Hood holandès

Deixa un comentari
Uncategorized

La xarxa de senders a Europa és enorme, infinita, i ens permet conèixer el territori de primera mà. Un que sempre recomano fer és el de Floris Graaf V


Caminar, en general, no és una activitat que aixequi grans passions ni que es percebi com un fet digne d’admirar entre la població. I menys en l’era del sedentarisme patològic. Però, en canvi, hi ha gent que no es resisteix a la moda de fer el Camí de Sant Jaume, una activitat que requereix caminar però en la qual sempre hi ha un motiu superior, ja sigui demanar o agrair alguna intercessió divina. És el caminar de masses, diríem, una mena de gimcana internacional convertida en repte vital.

Però la majoria de senders del món sortosament mai esdevindran un parc temàtic del caminar. Són camins traçats aprofitant rutes de transhumància o bé antigues vies de comunicació que es recuperen per a la pràctica del senderisme. La xarxa de senders a Europa és enorme, infinita, i ens permet conèixer el territori de primera mà.

Un que sempre recomano fer és el de Floris Graaf V. Aquest camí transcorre íntegrament per territori holandès, concretament per les províncies del sud-oest, enmig de l’anomenatcor verd holandès. El context històric d’aquest sender de gran recorregut és la vida d’un personatge cabdal en la història del país: Florenci V, comte d’Holanda i Zelanda. Aquest noble del segle XIII era conegut…

més

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s