El terrorífic pas d’Omalo

Deixa un comentari
Àsia, Càucas, Europa, Geòrgia, Muntanya, natura, parcs naturals

Localitzat en la part central del Caucas, el pas d’Abano és tan popular com feréstec i terrorífic. Aquest pas està situat a una alçada no gens menytenible de 2850 metres sobre el nivell del mar i connecta dues regions de Georgia, Kakheti al sud i Tusheti al nord. Aquesta darrera regió és una de les més espectaculars i tranquil·les del Caucas i les seves parts més elevades assoleixen prop els 5.000 metres sobre el mar. Aquestes alçades proporcionen valls molt profundes i congostos al·lucinants que fan d’aquesta part del país una de les més misterioses i belles.

Aquí, el pas d’Abano és un dels principals atractius bàsicament perquè és una de les úniques comunicacions que hi ha entre Tblisi i la població més important de la regió, Omalo, quatre cases escampades sobre un altiplà amb vistes esfereïdores. La carretera és, en realitat, una pista forestal en molt mal estat i molts turistes s’hi apropen per a gaudir del paisatge verge i desconegut de Tusheti i, de passada, temptar la mort. La carretera s’eleva a més de 2500 metres per pujades terrorífiques i un ferm de pedrotes i forats on, de l’amplada d’un cotxe 4×4, esdevenint una de les carreteres més perilloses del món. De fet, la pista comença prou amable per a que el conductor es confiï. Un cop prou confiat, el paisatge canvia de cop, no hi ha marxa enrera i comença a aparèixer la boira, la pluja, el glaç i fins i tot la calamarsa depenent de l’època de l’any.

No apte per a persones impressionables, amb l’estómac tou o temerosos de la mort. Si hi anessiu feu testament abans, però, per si de cas el necessitessiu.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s