Caminar en l’aire i morir a l’aigua

1 comentari
Àsia, curiositats, El Pakistan, Muntanya, rius

A la part nord del Pakistan hi ha la vall de Hunza, una espectacular vall a 2500 metres d’alçada enmig del massís del Karakoram, al nord del Caixmir i molt a prop de la Xina. La gent que l’habita són els descendents de l’antic Principat d’Hunza, el qual va ser abolit el 1974, i són mitjanament famosos arreu per una mena de llegenda que deia que tots els seus integrants envellien molt més lentament que la resta d’humans. Alguns deien que era l’ambient i altres l’alimentació. Al final es veu que tot era degut al fet que comptaven els anys d’una manera diferent a la resta, vaja, que sempre han sostingut tenir una edat que, per a la resta, era falsa.

Independentment d’aquesta curiositat que va portar de corcoll a més d’un (segurament ja hi havia qui es fregava les mans pensant en el negoci de comercialitzar el secret de la longevitat dels Hunza) el fet és que al costat de la localitat riberenca de Hussaini, banyada pel riu Hunza i al costat del llac Borit, hi penja un dels ponts  més esfereïdors del món. El pont penjant de Hussaini és un pont fet de manera rudimentària que salva el riu i al qual li falta una part important de les plaques de fusta que conformen el seu ferm. Aquest pont no és l’únic de la regió, una de les més inhòspites i muntanyoses del país, ja que la comunicació habitualment es fa encara a peu o sobre animals. Per a salvar valls escarpades, cingleres o parets verticals s’han hagut de construir ponts, escales i camins sobre pedra viva per tal d’assegurar la comunicació entre valls. Això, la manca de recursos i l’oratge extrem fa que aquests passos siguin terrorífiques proves de valor per a aquells poc avesats.


One thought on “Caminar en l’aire i morir a l’aigua”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s