En terra de mansions

Deixa un comentari
arquitectura, Estats Units, història, Nord Amèrica

Durant les darreres dècades de l’època colonial i les posteriors a la independència dels Estats Units, l’àrea de Newport (Rhode Island, Estats Units) estava dedicada gairebé en exclusiva a serveis portuaris i la indústria relacionada. Però ja cap al segle XVII i XVIII, alguns prohoms de la societat benestant van triar la zona per a construïr-hi les seves residències tot i que, no va ser fins al segle XIX que es va popularitzar entre la burgesia americana, sobretot, per a estades d’estiu.

Actualment, tot aquest patrimoni arquitectònic de les grans mansions de Newport està protegit i obert al públic per a la seva visita en la zona de Bellevue Avenue Historic District. The Preservation Society of Newport County és la institució encarregada del manteniment d’aquestes mostres de la incipient arquitectura nordamericana que representa una fotografia clara del modus vivendi d’aquella gent. A més, en el fons patrimonial d’aquesta institució hi trobem altres joies menys pretencioses però de gran interès com per exemple la White Horse Tavern, un discret edifici fet de fusta que està catalogat com a un dels edificis més antics que es conserven als Estats Units i que data del 1673.

newportmansions


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s