La colonització dels deserts

Deixa un comentari
ciutats, Estats Units, natura, Nord Amèrica

L’oest americà és un territori feréstec on la diversitat climàtica és extrema i plena de contrastos. Gran part d’aquest territori pateix un règim pluviomètric molt baix i la vida humana es fa més complicada. En estats com Arizona s’han esmerçat una quantitat ingent de diners i recursos per a construir una xarxa de canals per a transportar aigua per a urbanitzar i crear enormes extensions de camps de regadiu.

Un exemple és Sun City una ciutat de l’àrea metropolitana de Phoenix que, en quaranta anys, s’ha multiplicat per quatre gràcies al Central Arizona Project, una xarxa de gairebé mil quilòmetres de canalitzacions que desvien l’aigua del riu Colorado, que en anys de poca pluja pateix per a poder abastir a tanta població.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s