La Renaixença de l’antiga Xina

Deixa un comentari
arquitectura, Àsia, ètnies, ciutats, cultura, història, La Xina

Fenghuang és el nom que pren una bèstia mitològica que recorda l’Au Fènix, la imatge de la qual ha servit, durant set mil anys d’història, de tòtem de la bona sort per a moltes tribus antigues de l’orient de l’actual Xina.

Moltes vegades està representada amb un bec de gall, cara d’oreneta, coll de serp, tronc d’au gallinàcia, esquena de tortuga, potes de cérvol i cua de peix, simbolitzant els cossos celestes. El negre, el vermell, el groc, el verd i el blanc són els colors amb que generalment pinten les seves plomes.

Però Fenghuang també és una ciutat de la província de Hunan, la Xina interior, que manté impecable la ciutat antiga i fins i tot preserva les ètnies i llengües que hi eren predominants (Miao i Tujia). Habitualment entre boires, aquesta ciutat de muntanya ens ofereix una estada espectacular pels amants de l’arquitectura, la gastronomia i la natura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s